Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/stamps4friends.nl/httpdocs/engine/cms.php on line 22
<br /> <b>Notice</b>: Undefined index: cms_routing_title in <b>/var/www/vhosts/stamps4friends.nl/httpdocs/themes/header.php</b> on line <b>6</b><br />

Jeugdfilatelie Nederland wordt Stamps4Friends

Vele jaren lang kende filatelistisch Nederland een eigen organisatie voor de jeugd: JFN. Deze organisatie was opgericht om het filatelistisch jeugdwerk in Nederland professioneel te ondersteunen. Alle postzegelclubs die een jeugdclub startten, kregen ondersteuning, de jeugdleiders ontvingen een ContactBlad en er werden voor deze vrijwilligers cursussen georganiseerd als “Hoe zet ik een jeugdclub op”.

Helaas is dit tegenwoordig geen werkelijkheid meer. Kinderen vinden postzegels verzamelen nog steeds erg leuk, maar ze willen niet meer iedere week naar een club gaan en ze hebben ook weinig belangstelling om zich erin te verdiepen en een thematische verzameling aan te leggen. Dat is allemaal verleden tijd.

Hoewel?

De Stamp Kids Club trekt nog steeds leden en overal waar kinderen met postzegels verzamelen in contact komen, blijken ze heel geïnteresseerd. Maar dat is alleen zolang er volwassenen zijn die hen begeleiden en enthousiasmeren.

In ieder geval is het draagvlak voor JFN onvoldoende gebleken. JFN is opgeheven en Stamps4Friends is er voor in de plaats gekomen.
Ten dienste van alle verzamelaars die met deze hobby willen beginnen of voor hen die hun hobby nieuw leven willen inblazen.

Nieuwsberichten

image
30 Nov

Dag van de Jeugdfilatelie op 17 november 2018

Kom naar het leukste postzegelfestijn van het jaar: De Dag van de jeugdfilatelie. De oudste postzegelvereniging van Nederland viert haar 125-jarig bestaan op 17 november met een groot feest en dat is wel een goede reden om naar Breda te komen.

Lees meer
  • Postzegels
image
30 Nov

De laatste vergadering van JeugdFilatelie Nederland

nlangs heeft het bestuur van JFN haar laatste vergadering gehouden met de deelnemers. De toon van de bijeenkomst was een beetje nostalgisch: wat jammer dat het zo ver heeft moeten komen, maar ja! Als er te weinig jeugdclubs overblijven is het gerechtvaard

Lees meer
  • Postzegels
image
30 Nov

Verslag van de Dag van de Jeugdfilatelie in Hamont

Op zaterdag 13 mei was het een komen en gaan in de Posthoorn in Hamont voor het feest van Filakids

Lees meer
  • Postzegels
Nieuws overzicht