Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/stamps4friends.nl/httpdocs/engine/cms.php on line 22
<br /> <b>Notice</b>: Undefined index: cms_routing_title in <b>/var/www/vhosts/stamps4friends.nl/httpdocs/themes/header.php</b> on line <b>6</b><br />

Verslag van de Dag van de Jeugdfilatelie in Hamont

Op zaterdag 13 mei was het een komen en gaan in de Posthoorn in Hamont voor het feest van Filakids.

Tentoonstelling

Bij de ingang kon je een tentoonstelling van de jeugd bekijken die allerlei interessante onderwerpen had verwerkt in albumbladen. In de zaal hingen lange waslijnen waarop alle tekeningen waren bevestigd van kinderen die meegedaan hadden in schoolverband met de opdracht: maak een tekening voor een postzegel. Wat een creatieve resultaten waren er te bekijken! Van de winnende tekeningen heeft de organisatie postzegelvellen laten maken.

BPost

Natuurlijk was BPost ook aanwezig met een wel héél bijzonder apparaat. Dat wonder van techniek maakte een postzegelvel van een mooie foto die je kon laten maken op de roze zitbank. En er waren heel wat mensen die even op die bank plaatsnamen.

Stamp Kids

Voor de kinderen die verzamelen was de stand van Stamp Kids een vaste plek op de vloer in de hal. De kinderen die langskwamen kregen gratis postzegels en dat viel in goede smaak. Wel opvallend was, dat de meeste bezoekertjes nog helemaal geen verzameling van postzegels hadden. Dus op de vraag: “Wat verzamel je?” werd verbaasd gereageerd, maar dat duurde niet lang. Al gauw hadden de kinderen de smaak te pakken.

Het Postzegelhoekje

Tegenover Stamp Kids stond het postzegelhoekje en daar mochten alle kinderen gratis 25 postzegels uitzoeken. Ook daar waren de kinderen en hun ouders zeer over te spreken. We hebben het idee dat er wel wat verzamelaars bij gekomen zijn, dat weekend.

Filakids

En dan het podium waar Filakids een geweldig leuk feest hield: allerlei activiteiten, bezigheden en natuurlijk de spannende veiling. Van tevoren wisten de meeste kinderen al waar ze op gingen bieden met hun punten. Hopelijk heeft iedereen een succesvolle dag gehad.

Nieuwsberichten

image
30 Nov

Dag van de Jeugdfilatelie op 17 november 2018

Kom naar het leukste postzegelfestijn van het jaar: De Dag van de jeugdfilatelie. De oudste postzegelvereniging van Nederland viert haar 125-jarig bestaan op 17 november met een groot feest en dat is wel een goede reden om naar Breda te komen.

Lees meer
  • Postzegels
image
30 Nov

De laatste vergadering van JeugdFilatelie Nederland

nlangs heeft het bestuur van JFN haar laatste vergadering gehouden met de deelnemers. De toon van de bijeenkomst was een beetje nostalgisch: wat jammer dat het zo ver heeft moeten komen, maar ja! Als er te weinig jeugdclubs overblijven is het gerechtvaard

Lees meer
  • Postzegels
image
30 Nov

Verslag van de Dag van de Jeugdfilatelie in Hamont

Op zaterdag 13 mei was het een komen en gaan in de Posthoorn in Hamont voor het feest van Filakids

Lees meer
  • Postzegels
Nieuws overzicht